Monthly Archives: August 2015

De ce dansăm la clasa Learn With Music?

Cele 45 de minute care alcătuiesc clasa Learn With Music sunt atent distruibuite și urmează unei programe pe care fiecare profesor o respectă. Întotdeauna la începutul cursului ne urăm “Bun venit!” prin cântecelul introductiv “I’m so happy” și ne luăm la revedere cântând “See you next time!”. De asemenea, o clasă Learn With Music inlcude atât cântecele, cât și poezioare, tonal&rythm patterns, un moment de free dance, play along împreună cu toate instrumentele și lullaby-ul (cântecul de leagăn).

Muzica înseamnă exprimarea atât prin voce, dar și prin ritm. Iar ritmul se evidențiază cel mai bine prin mișcări ale corpului. Un moment drag așteptat de toti copiii este melodia de dans, unde alături de pampoane sau eșarfe, cei mici se întrec în mișcări și piruete. Există momente când copiii trebuie să urmeze indicațiile profesorului (“Let’s jump!”, “Let’s spin!”, etc.), dar și părți unde profesorul așteaptă să vadă improvizațiile micuților. Aceștia sunt încurajați cu voce tare atât de părinți, cât și de profesor, ceea ce le mărește încrederea în sine și îi ajută să renunțe la timiditatea care îi caracterizează și care îi împiedică să se exprime liber.

Un articol prezentat de site-ul http://www.copilul.ro alcătuiește o listă a beneficiilor dansului în dezvoltarea copiilor.

1. Le creează o condiție fizică excelentă
2. Ajută la concentrare
3. Este o formă de relaxare și distracție
4. Îi ajută să îți dezvolte abilitățile sociale
5. Le dezvoltă încrederea în forțe proprii și stima de sine
6. Îi ajută să devină responsabili
7. Le îmbunătățește memoria!

http://www.copilul.ro/copii-3-6-ani/dezvoltare/Beneficiile-dansului-in-dezvoltarea-copilului-a7900.html

11037461_812000475543704_4025435634368058892_n